Τα τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας

 

Το Δίκτυο Τροφίμων & Ποτών Ν. Καρδίτσας πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη του νομού μας έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με το σεφ Σπύρο Γιάνκα και τις επιχειρήσεις μέλη του που θα βρίσκονται στην Εκθεση τις ακόλουθες μοναδικές γευστικές απολαύσεις απο τοπικά προϊόντα που δίνουν εξαίρετο υλικό για φαγητά πρωτότυπα, γευστικά και υγιεινά.

Κυριακή (ώρα 19:00 – 21:00) Μαγειρεύοντας με Λουκάνικα Πλιάσσα

• Παραγωγή μίνι καλτσόνε

• Χυλοπίτες με κιμά μπολονέζ απο Λουκάνικο σβησμένο με κόκκινο κρασί.

• Ψητά Λουκάνικα με σαλάτα Οσπρια

• Καραμελομένα Λουκάνικα με μέλι, 3χρωμες πιπεριές και πάστα πιπεριάς.

Δευτέρα (ώρα 19:00 – 21:00) Μεζέδες για Τσίπουρο & Γλυκές Αλχημείες

• CHEESE CAKE με φετα μπισκότο πτι-μπερ, καραμελομένο με μελι και flakes απο λουκούμια με γεύση περγαμόντο.

• Πουγκάκι με γραβιέρα, κασέρι, φέτα και γιαούρτι αγελαδινό, ξηρούς καρπούς και dressing εσπεριδοειδων.

• Τριγωνάκια από Φέτα ΠΟΠ με dressing μελιού, δυόσμου και σουσαμιού.

• Κεφτεδάκια Οσπρίων

• Σαλιγκάρια για τσίπουρο

• Μπάρα Δημητριακών καραμελωμένη με υποβρύχιο με μέλι, Λουκούμι με γεύση τριαντάφυλλο και ξύσματα γραβιέρας.

Τρίτη (ώρα 19:00 – 21:00) Οσπρια Τιμημένα & Παντρεμένα

• Φασόλια φούρνου με λουκάνικα ψητά και γραβιέρα

• Βελουτέ Ρεβυθιού.

• Σαλάτα με φακές, σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι και ξερό, γραβιέρα και ντιπ γιαουρτιού.